ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η Μονταζιέρα της ΔΑΣ.

Η Μονταζιέρα της ΔΑΣ.

π.σκοκέας


Έπειτα και από τον τελευταίο εκτροχιασμό σε διοικητικό συμβούλιο,του από αμνημονεύτων χρόνων εργατοπατέρα Γ. Κιούση, όπου απειλούσε να γίνει ''της πουτ@ν@ς στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση'', η παράταξη έβγαλε ξανά στο κλαρί,γνωστό λασπωτήρα, προσπαθώντας να εξομοιώσει την τραμπούκικη συμπεριφορά του ''μονιμά'' εργατοπατέρα,με αναρτήσεις στο Facebook!!

εξηγώ:κείμενο που έγραψα για να συνοδέψει συγκεκριμένη ανάρτηση μου, στον τοίχο μου,αποσπάστηκε και έγινε προϊόν φτηνής προπαγάνδας υπέρ του ΚΚΕ! (παραθέτω το κείμενο)

<<Κάποιοι αντιστέκονται στο σύστημα με πράξεις. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Οι υπόλοιποι στο Συνδικάτο ΟΑΣΑ (Μπλε λεωφορεία),
κάτι κομμουνιστές και κάτι εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί και λοιποί φιλεργατικοί, δημοκρατικοί τάχα μου και δεν συμμαζεύεται, έχουν πιει το αμίλητο νερό και κοιτάνε το ταβάνι. Ακριβώς όπως οι κότες. ΕΝΟΧΕΣ κότες.
Γ@μώ τα κόμματα σας και τις ιδεολογίες σας. Δουλεύετε το κόσμο.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κομματόσκυλα και τσανακογλύφτες.>>

Η Μονταζιέρα της ΔΑΣ,δολίως απόσπασε το κείμενο από την υπόλοιπη ανάρτηση, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε, για να κάνει φτηνή και ανήθικη προπαγάνδα, εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον μου παραδειγματιζόμενη πλήρως από τον τραμπούκο εργατοπατέρα!(ακολουθεί το κείμενο και σε φωτό,του ''Κομουνιστή'',''Δασίτη'')


<<Απροκάλυπτη φασιστική επίθεση Γκεμπελικού χαρακτήρα από έναν «ακομμάτιστο» τάχα «δημοκράτη» εκλεγμένο στο ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ με το συνδυασμό «Τα κόμματα έξω από την πύλη»
Παναγιώτη Σκοκέα.
Σκοκεας Παναγιωτης
Κάποιοι αντιστέκονται στο σύστημα με πράξεις. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. Οι υπόλοιπα στο Συνδικάτο ΟΑΣΑ (Μπλε λεωφορεία),
κάτι κουμουνιστές και κάτι εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί και λοιποί φιλεργατικοί, δημοκρατικοί τάχα μου και δεν συμμαζεύεται, έχουν πιο' το αμίλητο νερό κα κοιτάνε το ταβάνι.
Ακριβώς όπως οι κότες. ΕΝΟΧΕΣ κότες.
Γ@μω τα κόμματα σας και τις ιδεολογίες σας. Δουλεύετε το κόσμο.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κομματόσκυλα και τσανακογλύφτες.
Σε ποια κόμματα αναφέρετε και κυρίως ποιο κόμμα προσπαθεί να τσουβαλιάσει και να εξισώσει με τα υπόλοιπα ο «κύριος» αυτός;
Μήπως στο κόμμα που αντιστάθηκε με τους αγώνες του και την διαρκή του Ταξική πάλη σε ντόπια και ξένα συμφέροντα που πάντα εκμεταλλεύονταν την εργατική τάξη αποκρούοντας τις Ταξικές επιθέσεις τους και αποσπώντας οφέλη που έγιναν στη συνέχεια Ταξικά Κεκτημένα σε παρά πολλές περιπτώσεις και αυτό χάριν της μαχητικότητας των πρωτοπόρων κομμουνιστών αγωνιστών του και του Ταξικά ορθού προσανατολισμού και δρόμου του;
Στο κόμμα που 96 χρόνια τώρα αγωνίζεται να κάνει όλο και περισσότερους εργάτες να πιστέψουν στην δύναμη τους και να πάρουν τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους αφού τους ανήκει και τους αξίζει;;;
Στο κόμμα που μάτωσαν οι Αγωνιστές Του υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία απέναντι σε ξενοκίνητες χούντες απολυταρχικά* μοναρχικά ξενόδουλα καθεστώτα και «δημοκράτες» εθνοπατέρες, εθνάρχες και λοιπούς «δημοκρατικούς» νέους και ηλικιωμένους που τους φυλάκιζαν βασάνιζαν εξόριζαν και δολοφονούσαν;;;
Η μήπως το κόμμα που απ την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε σε φασίστες καταχτητές και ντόπιους συνεργάτες τους και που σε αυτή την αντίσταση θυσιάστηκαν έως και χιλιάδες Πατριώτες Κομμουνιστές για τα Ιδανικά της Ελευθερίας της Εθνικής Λαϊκής Κυριαρχίας με Λαϊκή Εργατική Εξουσία και που τώρα καπηλεύεται αυτός και οι όμοιοι του <στις απανταχού αιματοβαμμένες από την θυσία τους Καλογρέζες και Καισαριανές σε μία προσπάθεια «εθνικής ομοψυχίας» τάχα και «ομόνοιας» προκειμένου να ξεπλύνουν τον βρώμικο ιστορικό τους ρόλο και να ξεγελάσουν με ύπουλο τρόπο τον Λαο;;;
Σε ποιο κόμμα αναφέρετε με αυτές τις ύβρεις ο «δημοκράτης» αυτός;;;
Ποια ιδεολογία και ποιο κόμμα τολμά να υποτιμά και να υβρίζει με αυτόν τον ξεδιάντροπο φασιστικό τρόπο, που άσχετα με το αν και το κατά πόσο συμφωνεί ο οποιοσδήποτε μ αυτήν, η με αυτό δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την πρόσφορα τους στον τόπο στο Λαό και στο 'Εθνος!!!
'Ενα είναι το κόμμα που μπορεί να φέρει επάξια τον Τίτλο του Ταξικού Εχθρού τέτοιων Χαντζιαβάτιδων όπως ο εξαπωλίων την προαναφερθείσα καθοδηγούμενη εμετική επίθεση από τα γνωστά άγνωστα αφεντικά του, και αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι το...
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ !!!
ΑΥΓΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ>>

πραγματικά πρόκειται για ''απροκάλυπτη φασιστική επίθεση Γκεμπελικού χαρακτήρα'',δεδομένο που αποδεικνύεται άμεσα φτάνει να δούμε,την ανάρτηση που συνόδευε το κείμενο και της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. - ώσπου το απέσπασε η μονταζιέρα.(παραθέτω το δελτίο τύπου σε φωτο και κείμενο).

Πέμπτη 12/02/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων γίνεται μια ιστορική δίκη! Το Προεδρείο (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα συνδικάτα της χώρας, με δάφνες στηνσυναδελφικότητα, διώκει μέλη του,7 εργάτες οδηγούς, για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου (!) μεταχειριζόμενο τοντυποκτώνο νόμο Βενιζέλου που το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο η ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα καταδικάσει ζητώντας την κατάργηση του, αναφέροντας σε ανακοινώσεις της ξεκάθαρα, ότι είναι όργανο φόβου, φίμωσης και εκβιασμού.

(Τελευταία ανακοίνωση μόλις πριν λίγες μέρες, στις 05/02/2015,όπου αναφέρεται στην μήνυση Γ. Αγγελοπούλου προς το περιοδικό UNFOLLOW, ενώ μόλις τρεις μήνες πριν, άλλη ανακοίνωση αναφερόταν στην αγωγή Β. Βαρδινογιάννη προς την εφημερίδα ΧΩΝΙ ,όπου αξιώνει 8.000.000 ευρώ!)

Αυτό ακριβώς το όπλο φίμωσης και τρομοκρατίας που χρησιμοποιούν Βιομήχανοι κατά της μαχόμενης δημοσιογραφίας, χρησιμοποιούν, συνδικαλιστές για να εκβιάσουν τα μαχόμενα μέλη τους, όσους τους αντιστέκονται, αποζητώντας ή μιαταπεινωτική έγγραφη συγνώμη ως ''δήλωση μετανοίας'' ή την ‘’παραδειγματική τους τιμωρία’’ - που είναι ακόμα και πολυετή φυλάκιση, ενώ επιφυλάσσονται ταυτόχρονα να αξιώσουνδυσβάσταχτες οικονομικές αποζημιώσεις! Εμείς δεν ζητάμε συγνώμη για κάτι που δεν κάναμε.

Έτσι εκβιάζουν τα μέλη τους ότι θα τους καταστρέψουν την ζωή, διαλύοντας τις οικογένειες τους αν δεν υποταχτούν στην θέληση τους. Για να τα καταφέρουν, παρανόμως μεταχειρίζονται τις εισφορές των μελών τους, για ναπληρώσουν προβεβλημένο δικηγόρο, που έχει αναλάβει εκ μέρους τους ή την υποταγή ή την εξόντωση τους. Αντίθετα οι συνάδελφοι, αγωνιστές του μεροκάματου, που δεν έχουν την ευχέρεια να διαχειρίζονται τα εκατομμύρια του ταμείου μας, πληρώνουν την υπεράσπιση τους, από το υστέρημα των οικογενειών τους.(Αρωγούς και όργανα σε αυτή την ηθική σήψη δυστυχώς, έχουν και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία υποτίθενται ανήκουν στις προοδευτικές και πλέον δημοκρατικές δυνάμεις του κλάδου).

Μηνύουν συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους, ποινικοποιώντας ξεκάθαρα την συνδικαλιστική δράση, αφού η όλη κριτική που ασκείτε και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται αφορούν το θεσμικό τους ρόλο και όχι την ατομική τους προσωπικότητα, αυτό μάλιστα το πράττουν, την ώρα που το Καταστατικό λειτουργίας του συνδικάτου μας, έχει προβλέψει ξεκάθαρη διαδικασία για να μην ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, προστατεύοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν. 

Οι συνδικαλιστές δεν κάνουν μηνύσεις στους εργαζόμενους, όπως και δεν εκλέγονται από δικαστήρια. Απευθύνονται στους συναδέλφους τους και δίνουν εξηγήσεις. Δεν κρύβονται πίσω από νομοτυπίες ή την αντιστροφή της κοινής λογικής

Αυτοί αντίθετα πάνε στους εισαγγελείς γιατί δεν τολμούν να μαςεγκαλέσουν ενώπιον τον συναδέλφων μας σε Γενική Συνέλευση, την οποία έχουν καταργήσει διοικώντας το συνδικάτο μαςπραξικοπηματικά! Γι αυτό προσπαθούν να μας φοβίσουν καιαναγάγουν την συνδικαλιστική δράση στην οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, σε δικαστική διαμάχη και χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη σανόχημα φίμωσης και εκβιασμού.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε τη δικαιοσύνη, τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς, γιατί δεν φοβόμαστε το δίκαιο και την αλήθεια, πόσο περισσότερο δε τους συναδέλφους μας, τους οποίους και θεωρούμε φυσικούς μας δικαστές, στις συνειδήσεις των οποίων καθημερινά κρινόμαστε γιατί η δράση μας δεν είναι προσωπική ή ατομική αλλά ομαδική καιθεσμική.

               Παναγιώτης Σκοκέας - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ 
                     ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ              

Γίνετε πασιφανές ότι η ανάρτηση αφορούσε όλους τους κομματικά εμπλεκόμενους που απαρτίζουν το ΔΣ του συνδικάτου ΟΑΣΑ και όχι το ΚΚΕ! Η ανάρτηση εξέφραζε και εκφράζει την οργή μπροστά στην ένοχη σιωπή όλων, οι οποίοι παρακολουθούν την πασκοδακε των τόσων αμαρτιών και παρανομιών (π.χ πασκοψήφισμα!) να διώκει συναδέλφους τους,με όχημα τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου, αυτό το όπλο εκβιασμού και τρομοκρατίας και αντί να παίρνουν θέση όπως οφείλουν και όπως τους έχει ζητηθεί και εγγράφως, αυτοί κοιτούν το ταβάνι ένοχα!

(ακόμα μια απόδειξη είναι, ότι στην ανάρτηση της η μονταζιέρα της δασ,καμία αναφορά δεν κάνει στους διωκόμενους συναδέλφους της!μάλλον γιατί κατ'αυτήν,άμα δεν είσαι κουμουνιστής δεν δύναται να είσαι αγωνιστής!)



Η ανάρτηση  κανένα σκοπό δεν είχε να θίξει το ΚΚΕ. άλλη δουλειά δεν είχα ! αυτό το καταφέρνουν μόνοι τους, κομουνιστές με την ηθική της μονταζιέρας, και με αναρτήσεις  σαν την δική της, ή σαν τον Αντιπρόεδρο του Συνδικάτου ΟΑΣΑ που συν διοικεί πραξικοπηματικά με την πασκοδακε που διώκει εργαζόμενους, αλλά που στην Εκλογοαπολογιστική, ο ίδιος καταψήφισε την συν διοίκηση του!!

Κάποιοι κομμουνιστές σαν κι αυτούς κατάντησαν το ''τιμημένο ΚΚΕ'', ένα γκρουπούσκουλο του 5% επί των ψηφισάντων και μάλιστα σε καιρό κατοχικών μνημονίων!

Οι αναφορές της Μονταζιέρας της ΔΑΣ στην ιστορία του κόμματος ,δεν είναι παρά η δικαίωση του ποιητή όταν γράφει ''περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις''!

(γιατί σίγουρα δεν γράφεις σελίδες δόξας,ούτε όταν αδιαφορείς,ούτε όταν λασπολογείς συναδέλφους σου εργάτες οδηγούς!)

προτρέπω την Μονταζιέρα της ΔΑΣ, όπως και τις άλλες Μονταζιέρες, να συνεχίσουν να ψάχνουν τόσο στον τοίχο μου ο οποίος είναι ορθάνοιχτος σε όλο τον κόσμο,όσο και στις εργασιακές ομάδες τις αναρτήσεις μου, ο όγκος τους -όλα αυτά τα χρόνια,μερικές χιλιάδες - τους εξασφαλίζει και μαθηματικά υλικό για μπόλικη λάσπη.

Καλύτερη πιστοποίηση της αλήθειας δεν υπάρχει, όταν κόντρα στις επίσημες καταγγελίες μας για τους τραμπουκισμούς και τις ύβρεις που δεχόμαστε στα Διοικητικά Συμβούλια για να σιωπήσουμε, ο αντίλογος είναι αναρτήσεις από το Facebook!!

Τέλος σαν υστερόγραφο παραθέτω κείμενο έτερου Δασίτη, κοινοποιημένο και αυτό στο διαδίκτυο, ο οποίος σαν γνήσιος οπαδός-δεν λέω κομματόσκυλο-εξαπολύει σωρεία ψεμάτων και λάσπης προκειμένου να δικαιολογήσει τον τραμπουκισμό του προϊστάμενου ,ισόβιου εργατοπατέρα, στον σε διαθεσιμότητα συνάδελφο του εργάτη οδηγό!

επαναλαμβάνω, συκοφαντεί και λασπώνει στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τον τραμπουκισμό του προϊστάμενου ,ισόβιου εργατοπατέρα, στον σε διαθεσιμότητα ,διωκόμενο αδίκως από την διοίκηση της οσυ,συνάδελφο του εργάτη οδηγό!


Ακολουθεί το κείμενο του Δασίτη και ένα μόνο σχόλιο πάνω σε αυτό:

<<Γ@μω τα κόμματα σας και τις ιδεολογίες σας. Δουλεύετε το κόσμο.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κομματόσκυλα και τσανακογλύφτες.>>

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!




ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ;

Η αγανάκτηση είναι ένα συναίσθημα που στις μέρες μας βρίσκεται σε αφθονία. Και γιατί όχι άλλωστε; Η πραγματικότητα που βιώνουμε την ευνοεί με το παραπάνω. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ωφέλιμη, αν μετουσιωθεί σε οργανωμένη δράση, γιατί δεν ωφελεί μόνο να αγανακτείς, πρέπει να κάνεις κάτι, ώστε να αλλάξεις ό,τι σου προκαλεί αγανάκτηση. Πέραν όμως της υγιούς αγανάκτησης που πρέπει να νιώθουν όλοι οι εργάτες, στη χώρα μας ευδοκιμεί και ένα άλλο είδος αγανάκτησης όχι και τόσο αυθόρμητης και με πολλές προοπτικές ανέλιξης! Κάτι σαν ένα είδος καριέρας δηλαδή, και μη νομίζετε πως πρόκειται για κάτι νέο, σαν ευκαιρία μέσα στη κρίση δηλαδή, η κατ’ επάγγελμα αγανάκτηση μετρά δεκαετίες στην Ελλάδα. Αρκεί να θυμηθούμε τους «αγανακτισμένους πολίτες» των δεκαετιών ‘50 ‘60 ‘70 που στο «οκτάωρό» τους αγανακτούσαν ενάντια σε κάθε προοδευτική εκδήλωση, σε απεργίες, τραμπούκιζαν κ.λπ. Στην περίοδο της Μεταπολίτευσης οι επαγγελματίες αγανακτισμένοι ΚΥΠατζήδες ―παρότι δεν εξαφανίστηκαν― έδωσαν τη σκυτάλη στους κονδυλοφόρους των επιχειρηματιών που έδωσαν και δίνουν ακόμη «επιστημονικού επιπέδου ρεσιτάλ» αγανάκτησης ενάντια σε κάθε κινητοποίηση ή άλλη διεκδίκηση που περιέκλειε προοπτική δυναμικής κλιμάκωσης. Ο κλάδος μας διαχρονικά έχει νιώσει στο πετσί του τί σημαίνει κοινωνικός αυτοματισμός κατευθυνόμενος από κυβερνήσεις, εργοδοσία και τα Μ.Μ.Ε. της που θυμούνται την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού σε κάθε απεργία. Στα του οίκου μας τώρα, γιατί το άρθρο δεν κάνει ανασκόπηση των ασφαλίτικων μεθόδων. Σκοπό έχει να καταγγείλει την εφαρμογή αυτής της μεθόδου ως συνδικαλιστικής τακτικής. Και για να γίνουμε πιο σαφείς ―μιας και η εφημερίδα διαβάζεται σε όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών― το πλαίσιο αναφοράς είναι οι εκλογές στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ, το μεγαλύτερο στον κλάδο, που με τη στάση του επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τα υπόλοιπα. Αυτός είναι ο λόγος που λυτοί και δεμένοι έχουν ανοίξει έναν βρώμικο πόλεμο στη ΔΑΣ, προκειμένου το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι στα μέτρα που ορίζει η εργοδοσία.
Τελευταία πράξη αυτού του έργου είναι η καταγγελία από την παράταξη ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ, ότι ο Α’ αντιπρόεδρος του συνδικάτου Κιούσης Γ., επικεφαλής της ΔΑΣ, τραμπούκισε τον συνάδελφο Κατρόπουλο Β. κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. στις 8/12/14. Τί συνέβη όμως εκείνη τη μέρα; Ήταν η στιγμή όπου το λόγο είχε πάρει ο Νίκος Τάσιος, μέλος της παράταξης ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ (δεν είναι μέλος του Δ.Σ.), προκειμένου να συζητηθεί θέμα που τον αφορούσε. Ο Γ. Κιούσης τον ρωτούσε προκειμένου να σχηματίσει άποψη σχετικά με την κλήτευση του σε απολογία. Πίσω από το κάθισμα του Κιούση κάθονταν οι συνάδελφοι Κατρόπουλος και Καραπιπεράκης, που καθ’όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Δ.Σ. συνεχώς μιλούσαν, γελούσαν, ειρωνεύονταν τα μέλη του Δ.Σ. Οι συγκεκριμένοι έχουν σύστημα να κάθονται ακριβώς πίσω από τις θέσεις των εκπροσώπων της ΔΑΣ και να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν ενοχλητικοί με προκλητικά σχόλια, δε σεβάστηκαν καν ότι η συζήτηση αφορούσε ζήτημα μέλους της παράταξης τους!!!
Στην παρατήρηση του Γ. Κιούση να κάνουν ησυχία, ο Β. Κατρόπουλος απάντησε ειρωνικά με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου. Ως τώρα, το ρεπερτόριο των «αγανακτισμένων» συνδικαλιζόμενων της εν λόγω παράταξης περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ηχογράφηση και κάποιες φορές διακριτική βιντεοσκόπηση (!) του Δ.Σ., φτύσιμο (!!!) συνδικαλιστή και ποιός ξέρει τί άλλο μας έχει ετοιμάσει ο «σκηνοθέτης» μέχρι τις εκλογές!!! Αυτά όμως ξεχνάει να τα καταγγείλει ο κύριος Σκοκέας…
• Παραπονιέται ότι τάχα όλοι στρέφονται εναντίον του δήθεν γιατί τάραξε τα συνδικαλιστικά νερά.
Η αλήθεια είναι ότι κανένας συνάδελφος είτε είναι εκλεγμένος είτε όχι, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχει ή όχι σε παράταξη, δεν θα ανεχόταν όλες τις παραπάνω προσβλητικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές.
Μόλις κάποιος αντιδράσει στις προσβολές των στελεχών του, ο κύριος Σκοκέας αποχωρεί επανειλλημένως από τα (τελευταία) Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας ότι «τραμπουκίζονται» οι συνεργάτες του, άραγε αγνοεί την Ελληνική γλώσσα ή προσαρμόζει τις έννοιες στα κόλπα των στελεχών του;
Είτε έτσι, είτε αλλιώς το σίγουρο είναι πως αποποιείται της ευθύνης του ως μέλους του Δ.Σ. να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. χάρην εντυπώσεων...
Η ΔΑΣ σε πρόσφατο Δ.Σ. είχε απευθυνθεί προς κάθε παράταξη ότι στη πορεία προς τις εκλογές θα αντιπαρατεθεί με συνδικαλιστικές θέσεις, πλαίσιο διεκδίκησης, και επιχειρήματα κάτι που κάνουμε πράξη διαχρονικά.
Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν ως αδυναμία να απαντήσουμε στις προκλήσεις τους, θα πάρουν την απάντηση τους στη πράξη.
Άλλωστε, ξέρουμε γιατί συκοφαντούν τη ΔΑΣ στο πρόσωπο του επικεφαλής της.
Ξέρουν πως η στόχευση τους να βρεθεί ο κλάδος ευάλωτος στα σχέδια της εργοδοσίας θα αποτυγχάνει όσο θα υπάρχει, όσο θα ενισχύεται ο ταξικός πόλος, η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.
Και επειδή υπάρχει τέτοια τάση ενίσχυσης (διάβασε άρθρο σελ. 7) στρέφουν τους «αγανακτισμένους τους» ενάντια στα στελέχη της ΔΑΣ.
Στόχος τους; Να αποφύγουν «όπως ο διάβολος το λιβάνι» τη σύγκριση θέσεων και πράξεων γι’ αυτό καταφεύγουν στην ένταση, τις προσβολές και τον εκφυλισμό...
Γιατί με ποιόν άλλον τρόπο να κρύψουν πως, όταν η ΔΑΣ χτυπάει συναγερμό για το επαπειλούμενο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, αυτοί λειτουργούν ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι της INLIFE;
Θέλουν να μη φαίνεται πως όταν η ΔΑΣ λέει να διεκδικήσουμε πίσω τα κλεμμένα, αυτοί πανηγυρίζουν για τα τέσσερα ευρώ για τροφή με τα οποία «γλύκαναν» στη ΣΤΑΣΥ το ΝΑΙ στο μείωση μισθού!!
Γιατί όταν οι επιτροπές ΠΑΜΕ στα αμαξοστάσια προσπαθούν να οργανώσουν μαζικές παρεμβάσεις με συμμετοχή των συναδέλφων για τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, ώστε να πιέζουμε για λύσεις, αυτοί τρέχουν σε διάφορους (αν)αρμόδιους για να αποσπάσουν (μετά από μήνες) μια ανέξοδη νουθεσία προς την Ο.ΣΥ. του τύπου «παρακαλώ βελτιώστε τις τουαλέτες», χωρίς κανένα αντίκρυσμα...
Ματαιοπονούν όμως!
Οι συνάδελφοι έχουν κρίση και θα τους κρίνουν με βάση την πορεία τους στα κοινά και όχι τον αντισυναδελφικό τους τσαμπουκά!
ΥΓ: Η ΔΑΣ κυκλοφόρησε ανακοίνωση στις 22/12, όπου απέδειξε με επιχειρήματα πως οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΠΑΣΚΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ (Ραυτόπουλος) με τον ιδιαίτερο τρόπο της η κάθε μια, αλλά και βοηθώντας η μια την άλλη ―όποτε χρειάζεται― βάζουν πλάτη για να εφαρμόζονται όσα προωθούν οι διοικήσεις ενάντια στον Κλάδο. Τα ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ χαρακτήρισαν την ανακοίνωση της ΔΑΣ «λάσπη και χολή», την ταύτισαν με ανακοίνωση του συνδικάτου και ξεμπέρδεψαν.
Απαντήσεις όμως, που να αποδομούν τα επιχειρήματα μας με επιχειρηματολογία που να πατάει στη λογική, δεν έδωσαν…

Αρχειοθήκη ιστολογίου