ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ''ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ''

 ΤΟ ‘’ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ’’


Στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενεργήθηκε στις 29/4/2015 έγινε η σύσταση του ''νέου προεδρείου''. Το ''νέο προεδρείο'' είναι κατά τα 5/7 ίδιο με το παλιό! 

(Έπειτα από μια ''πετυχημένη'' τριετία, με κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων, πραξικοπηματική διοίκηση, επαναλαμβανόμενες περικοπές μισθών, χρεωστικά, απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, κατάρρευση του λειτουργικού ταμείου, κλείσιμο του συνταξιοδοτικού, πρόστιμου του ΣΔΟΕ...κ.α., καλοί συνάδελφοι, επιβραβεύοντας, φρόντισαν να έχουμε ξανά τον ίδιο πρόεδρο (Σκούλο),τον ίδιο γραμματέα (Σιορίκη) και τον ίδιο ταμία (Χριστοφορίδη)!Έτσι, πλέον βαδίζουμε στα σίγουρα, γιατί όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Έγινε η πρόταση από τον πλειοψηφών σύμβουλο Λ.Σκούλο για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν μετέχουμε αιτιολογώντας.
Μετείχαμε για 13 μήνες στο προηγούμενο από τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα. Ο Παναγιώτης Σκοκέας παραιτήθηκε καταγγέλλοντας σειρά παρανομιών και αντικαταστατικών πρακτικών του προεδρείου, τις οποίες ποτέ δεν τόλμησαν να διαψεύσουν επίσημα - και πως, αφού ήταν όλες αληθινές. Πρακτικές που συνέχισαν κλιμακώνοντας και μετά την παραίτηση μας. 

(Παραίτηση που βεβαίως κοινοποιήθηκε στα αμαξοστάσια. Επίσης εκδώσαμε ανακοίνωση -Ιούλιος του 2013- όπου αναλύαμε ξανά, γιατί δεχθήκαμε να μετέχουμε και όλους τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή. Πάλι δεν διέψευσε κανείς!!!)

''Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού'' λοιπόν, αφού και το σημερινό προεδρείο το απαρτίζουν σχεδόν τα ίδια πρόσωπα που ζητάν συμμετέχοντες με ρόλο διακοσμητικό για να μπορούν οι ίδιοι να προβάλουν το άλλοθι της συνδιοίκησης.


(Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ - ΤΟΥ Π.ΣΚΟΚΕΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΙΣ 29/05/2013)





ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του συνδικάτου μας (άρθρο 9) η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου γίνεται μυστικά. Με ψήφους 9-3 εκλέχτηκαν όλα τα μέλη που το απαρτίζουν. Οι τρεις αρνητικές ψήφοι ήταν οι δύο δικές μας και μία του Συνδέσμου Οδηγών, οι 9 των ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ.
Οι ΔΑΣ-ΕΑΣ-ΜΕΤΑ και ΑΝ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε πλήρη σύμπνοια, αποφάσισαν να απέχουν της ψηφοφορίας. Απείχαν από μια σημαντική,πλήρως δημοκρατική και καταστατική διαδικασία και μάλιστα χωρίς να μπουν καν στον κόπο να αιτιολογήσουν.

(Εμείς απλώς θυμίζουμε ότι η Δημοκρατία είναι το συμμετοχικό πολίτευμα, των αιτιολογημένων θέσεων,που σαν μέσο πειθούς χρησιμοποιεί το διάλογο με επιχειρήματα).

Έτσι, αντί το αποτέλεσμα να είναι το οριακό 9-8, είναι το άνετο 9-3!!! Αυτό επιτρέπει στις ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ να το επιδεικνύουν στα δικαστήρια που διώκουν οδηγούς - ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ -δηλώνοντας ότι έχουν μια άνετη και αδιαφιλονίκητη πλειοψηφία - απολαμβάνουν δηλαδή την εμπιστοσύνη των πολλών απέναντι σε μια ισχνή μειοψηφία!

Ωραίο δώρο αλήθεια! πάνω από όλα χρήσιμο, ενδεικτικό του τι πρόκειται να ακολουθήσει και ακόμα δεν αρχίσαμε. 

(Με το τέλος του Δ.Σ παραιτήθηκε ο εκλεγμένος με την ΕΑΣ Σ.Μανίκας. Αξίζει να αναφερθεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα σκέψης του συγκεκριμένου ανθρώπου κι ας εξάγει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Ενώ λοιπόν ο ίδιος δεν εξήγησε γιατί απέχει της ψηφοφορίας, λαμβάνοντας αυθαίρετα το λόγο διέκοψε την διαδικασία για να ρωτήσει τους μετέχοντες, αν η καταψήφιση είναι στο ‘’πρόσωπο’’ (μόλις είχαν καταμετρηθεί οι αρνητικές ψήφοι στο Λ.Σκούλο!!!) ή στο ‘’θεσμό’’ (του προέδρου!),λες και η ψηφοφορία δεν αφορούσε ξεκάθαρα, επιλογή προσώπων, αλλά κατάργηση θεσμών!!)

Εν πάση περιπτώσει, τουλάχιστον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι το πραγματικό και όχι πλασματικό και βέβαια φανερώνει ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ποιοι πραγματικά δρουν και εκφράζουν την γνώμη τους αληθινά και με παρρησία.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ –ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ


Αρχειοθήκη ιστολογίου