ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!

Ακολουθούν όλα τα στοιχεία!

Μετά τη ΔΑΣ και την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση», σειρά πήρε η ΕΑΣ να πλειοδοτήσει στο ψέμα και τη λάσπη, κάνοντας τη δουλειά των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, οι οποίες, αφού έχουν αναλάβει οι διαπλεκόμενοι, εδώ και καιρό σιγήσει.

Απαντάμε σε όλα, για να δείτε —όσοι επιθυμείτε— το μέγεθος του θράσους, της υποκρισίας και της διαπλοκής.
Όσοι γνωρίζετε, απλά προσπεράστε!

► Γράφει η ΕΑΣ σε ανακοίνωσή της (Γενάρης 2015 την οποία είδαμε να δημοσιεύεται 13 Φλεβάρη) και αφού πρώτα έχει βάλει σαν προπέτασμα διάφορα μοιρολόγια για όσα ως τώρα έχουμε απολέσει, ό­τι μετά από δυόμιση χρόνια καταγγείλαμε την παράνομη συμμετοχή και των τριών μελών της που μοιράστηκαν διαδοχικά την καρέκλα του συνδικαλιστή στη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΕΑ. Ψέμα κα­ραμπινάτο!
Το καταγγείλαμε αμέσως στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενεργήθηκε στις 5/9/2012 όπως και εγγράφως από τις 23/10/2013.

Μάρτυρες κόντρα στη λάσπη, τα έγγραφα που κοινοποιήσαμε εκείνη την ημέρα, τόσο προς την Διοι­κούσα Επιτροπή του Ταμείου, όσο και προς το προεδρείο, με αφορμή τη διαδοχή του Σ. Μανίκα στην Επι­τροπή, από τον πρώην τμηματάρχη και νυν επόπτη Κ. Μπαστάνη — στον οποίο κοινοποιήσαμε και σε αυ­τόν έγγραφο, για το παράνομο της συμμετοχής του στην Επιτροπή.

Απόσπασμα από το κανονισμό του ταμείου,η επιτροπή εκλέγετε δεν διορίζετε!Ξεκάθαρα!


προς προεδρείο !

προς Κ.Μπαστάνη !

προς Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου !

(Πόσο θράσος πρέπει να έχουν στην ΕΑΣ για να γράφουν τέτοια ψέματα!Όπως φαίνεται,απύθμενο!)

► Γράφει η ΕΑΣ, ότι απαίτησε στη μία και μοναδική φορά που συνεδρίασε η Επιτροπή, να ενημερω­θούν όλες οι παρατάξεις από... δύο υπαλλήλους!
!
Μα καλά, η ενημέρωση αντί να γίνει από την προηγούμενη Επιτροπή, έγινε από υπαλλήλους; (!)

Τι ενημέρωση μπορεί να είναι αυτή, που δείχνει μόνο υπόλοιπο Ταμείου και όχι κίνηση λογαριασμού!

 Μία φορά συνεδρίασε η επιτροπή; Και τί έκανε τότε τρία χρόνια η ΕΑΣ σαν μέλος της;


Κράταγε το φανάρι, όταν αποσπούσαν 50.000 € για μι­σθοδοσία δύο υπαλλήλων ή τα 565.000 ευρώ για να κλείσει η τρύπα του λειτουργικού;

η απόφαση για τη μισθοδοσία 2 υπαλλήλων από τα λεφτά του ΚΕΑ !

Η απόφαση για το 3% των χρημάτων του ΚΕΑ,που είχαν παρθεί ήδη από την προηγούμενη διοίκηση για την ''λειτουργία'' του!

Και όλα αυτά σε αντίθεση με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ταμείου!
Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών μπροστά σε αυτά που βλέπουν να έρχονται!


ο σκοπός του ΚΕΑ!


απόσπασμα από τον κανονισμό του ταμείου που απαγορεύει κάθε ανάληψη από το ταμείο για άλλο σκοπό, παρά μόνο μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης!

► Γράφει η ΕΑΣ, ότι τα οικονομικά Δ.Σ., γίνονται με βάση τις εκθέσεις της Ελεγκτικής και αναρωτιέ­ται γιατί ο Παναγιώτης ψηφίζει λευκό και δεν καταψηφίζει!


Οι εκθέσεις τις Ελεγκτικής Επιτροπής στην οποία μετέχει η ΕΑΣ με τον Ν. Παπαδημητριού, γίνονται για να έρχονται ανά διαχειριστικό έτος σε Τακτική Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν, όχι οι συνδικαλιστές! 

Αυτό ως τώρα δεν έγινε ποτέ!


Απόσπασμα από το Καταστατικό λειτουργίας του Συνδικάτου μας!

Όπως εγγράφως έχει κοινοποιήσει ο Παναγιώτης από  11/3/2014 σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο σε παρόμοια ερώτηση των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, όταν μας αρνούνται την πλήρη πρόσβαση στα οικονομικά —και ό­χι μόνο— στοιχεία του συνδικάτου, η αποσπασματική παράθεση των στοιχείων, όσο και αν φαίνεται σύν­νομη, δεν μπορεί να πάρει την έγκριση μας, πριν ενημερωθούμε συνολικά για την ακρίβεια των στοιχείων που παρατίθενται.


Η κατάρρευση του Ταμείου —δια στόματος Ταμία— και η απόσπαση 565.000 ευρώ από το συνταξιοδοτικό μας Ταμείο, μας δικαίωσε δυστυχώς πανηγυρικά.

Αυτοί που υπερψήφιζαν και συγκάλυπταν την κατάρρευση εγκαλούν εμάς!!!

  Επίσης, η ΕΑΣ φτάνει στο σημείο να επικαλείται «κατ' ιδίαν συζητήσεις» (!!!) προκειμένου να λα­σπώσει. Αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «κατ’ ιδίαν» συμφωνούσαμε να γίνει το συνταξιοδοτικό Ταμείο απεργιακό!!!!

Ότι συμφωνούσαμε δηλαδή στο να αλλάξει πλήρως ο σκοπός του και στο να το διαχειρίζονται πά­λι οι ίδιοι που το τίναξαν στον αέρα μαζί με το λειτουργικό!!!


Μάλιστα, υπερθεματίζει λέγοντας, ότι αυτό το τρέμει η Π ΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, η εταιρεία μέχρι και ο υ­πουργός!!!
   Όλοι αυτοί —λέει η ΕΑΣ— μαζί με μας (ή να έχεις άκρες ή να μην έχεις!), θέλανε τη διάλυση του ΚΕΑ! Γι'αυτό, λέει, μαζέψαμε υπογραφές και μάλιστα δυο φορές για να πάμε στα δικαστήρια και να το διαλύσουμε!!!
Μα αν η Π ΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ... και ο υπουργός, ήθελαν όλα αυτά που γλαφυρά περιγράφει η ΕΑΣ, γιατί δεν έκαναν την συνέλευση; Ε ;


Αν η συνέλευση συνέφερε τους σκοπούς των Π ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και του υπουργού, γιατί δεν την έκαναν παρά την αρνήθηκαν αντικαταστατικά και και μάλιστα δυο φόρες; (!!!)


Είναι μια εντελώς αδέξια προσπάθεια, στη γραμμή των ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ, να τις αθωώσει, ρίχνοντας τις ευθύνες σε μας, λέγοντας ότι η συνέλευση δεν έγινε, γιατί ήταν ένα το θέμα και όχι γιατί δεν ήθελαν οι συνεργάτες της σε όλες τις οικονομικές Επιτροπές —και στην πιλοτική αγωγή με το Σ. Μανίκα, όπου υ­πάρχει χρήμα γενικώς.






Η ανακοίνωση του προεδρείου για την ''πιλοτική αγωγή''! Αυτό που δεν σου γράφουν είναι ότι σε αυτή μετέχουν, ο Ν.Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΕ), ο Φ.Νικολακόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο Σ.Μανίκας (ΕΑΣ).

(Αλήθεια από τις 16/11/2012 σε ξαναενημέρωσε ποτέ κανένας;!Η ΕΑΣ του Μανίκα σε ενημέρωσε ποτέ; Όπου υπάρχουν χρήματα η ΕΑΣ είναι μέσα!Γιατί;Μα γιατί την εμπιστεύονται!Να γιατί!)

Λες και την προηγούμενη φορά που συνελέχθησαν υπογραφές και ήταν 4 τα θέματα έκαναν συνέ­λευση! Μα, πώς να κάνουν αφού όπως αποδείχτηκε και από τις δηλώσεις του Ταμία το Ταμείο είχε καταρρεύσει και έπρεπε να αποσπάσουν, αν δεν το είχαν κάνει ήδη, 565.000 ευρώ από το ΚΕΑ;)!!!

Το αίτημα για Γενική Συνέλευση με τέσσερα θέματα, που καταθέσαμε έπειτα από την πρώτη συλλογή υπογραφών τον Σεπτέμβρη του 2012 και που φτιάξαμε ανακοίνωση ξεμπροστιάζοντας το ψέμα του προεδρείου, που υιοθέτησαν όλα τα δεκανίκια ,περί μη διεξαγωγής της συνέλευσης επειδή δήθεν ήταν ένα το θέμα!

Εκεί κάπου λοιπόν το χάνουν τα παλικάρια και αφού δεν μπορούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, θυ­μούνται την απόφαση του δικαστηρίου —όπως ακριβώς και με ανακοίνωση τους στις 22/12/2014 οι ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ— λέγοντας ότι δεν ενημερώσαμε ποτέ για την απόφαση και υπονοώντας πονηρά ότι στα δικαστήρια πήγαμε για το αν υπάρχει Ταμείο και όχι για να γίνει συνέλευση!

Απoσπάσματα από την ανακοίνωση του προεδρείου όπου για πρώτη φορά γράφουν δημόσια ότι ταμείο ΚΕΑ δεν υπάρχει!Αλήθεια η Διοικούσα Επιτροπή τι λέει γι αυτό!Η ΕΑΣ που μετέχει σε αυτή γιατί είναι μουγκή;!

Επίσης αναφέρουν την απόφαση του δικαστηρίου,την οποία από τότε η ΕΑΣ (όλως τυχαία) έκανε σημαία του προεκλογικού της αγώνα - αφού έργο βέβαια δεν έχει,ενώ αποστολή της είναι να λάσπολογεί όσους αντιστέκονται στους συνεργάτες της σε ταμείο και όπου υπάρχει χρήμα γενικά!Μην ξεχνάμε είναι ο συνδυασμός με τους δυο πρώην ταμίες, Μανίκα και Κακανέ!

Ενώ εμείς με ανακοίνωση μας είχαμε ενημερώσει ότι το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή!!!


Η ανακοίνωση μας για το αποτέλεσμα της προσφυγής,που ποτέ δεν κρύψαμε!

Κι εδώ, πονηρά, πάει να φορτώσει τη διάλυση του Ταμείου σε μας, αθωώνοντας πλήρως τους συνερ­γάτες της σε Ελεγκτική, πιλοτική και Διοικούσα!!


Μόνο που επιμελώς ξεχνάνε να γράψουν, ότι η δήλωση του Ταμία περί κατάρρευσης του Λειτουργικού Ταμείου και η απόσπαση των 565.000 ευρώ από το Κ.Ε.Α. έγινε σε Διοικητικό Συμβούλιο, ακριβώς μια μέ­ρα μετά το δικαστήριο, πριν βγει οποιαδήποτε απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην τμηματάρχη και νυν επόπτη Κ. Μπαστάνη, που είχε διαδεχθεί στην καρέκλα του συνδικαλιστή, αλλά και στην Διοικού­σα Επιτροπή του Κ.Ε.Α., τον πρώην ταμία Σ. Μανίκα εκείνο το φεγγάρι!


Αντίθετα, εμείς βγάλαμε ανακοίνωση κοινοποιώντας το γεγονός και καταγγέλλοντας τη διάλυση του Ταμείου.


Η ΕΑΣ συμμετείχε και συγκάλυπτε!!!


► Συνεχίζοντας —αποθρασυνόμενη— γράφει ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με Π ΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, για τη διάλυση του Ταμείου, για την υπογραφή της σύμβασης και μας χρεώνει αποπροσανατολισμό, όταν σε αντίθεση με την ΕΑΣ, ζητήσαμε επανειλημμένως με σωρεία εγγράφων που το αποδεικνύουν, να γίνουν τόσο οι προβλεπόμενες Γενικές Συνελεύσεις, όσο και Εκτακτες για τη σύμβαση, τον Κανο­νισμό Προσωπικού, τη βιωσιμότητα της εταιρίας, τις απολύσεις... κάτι που δεν έκανε σε καμία πε­ρίπτωση η ΕΑΣ.


Αυτά όλα, τόσο πριν, όσο και μετά τη συλλογή των υπογραφών και καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας!


Λόγω του πλήθους των εγγράφων που αποδεικνύουν τα αιτήματα και τις καταγγελίες που έχουμε κάνει για το θέμα των Γενικων Συνελεύσεων,αντί να τα παραθέσουμε εδώ, σας καλούμε να τα δείτε συγκεντρωμένα στην εξης διεύθυνση,http://ergosy.blogspot.gr/2015/02/blog-post_28.html

(Επίσης καταγγείλαμε το τόσο σοβαρό θέμα με την σύμβαση μνημόνιο σε τρεις ανακοινώσεις,θα τις δείτε εδώ,http://ergosy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_25.html,και σε πέντε εσωτερικά έγγραφα!!!θα τα δείτε εδώ,http://ergosy.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html.Η ΕΑΣ μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου,όπως έκαναν όλοι!)


► Για την ενιαία αρχή πληρωμών πάλι, μας κατηγορεί, γιατί πετύχαμε το καλύτερο εν όψει της αναπό­δραστης λόγω των συνθηκών ένταξής μας, χαλώντας τα σχέδια των συνεργατών της στα οικονομι­κά ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ όταν η ίδια ήταν, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της τριετίας, εξαφανισμένη!
Για του λόγου μας το αληθές δεν επικαλείται παρά κάποια ανάρτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο το 2013!!!


Εμείς, μέσα σε ένα μήνα, σας ενημερώσαμε με τρεις ανακοινώσεις, κοινοποιήσαμε 3 εσωτερικά έγ­γραφα, προς εταιρία και προεδρείο και όλη αυτή τη πλούσια δράση μας, σας την κοινοποιήσαμε, συνεπι­κουρώντας άλλες αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο!


Όλα αυτά, όταν εντασσόμασταν στη ΕΑΠ! Όχι το 2013!!!


   Συνεχίζοντας, μέμφονται οι κουβαρντάδες των Οικονομικών Επιτροπών, του συνδυασμού του πρώ­ην ταμία Μανίκα, τα θαυμαστικά που βάλαμε στα θεσμικά της σύμβασης της ΣΤΑ.ΣΥ.


   Επίσης, γράφουν ότι σας αποκρύψαμε ότι δεν υπόγραψε το ΣΕΛΜΑ. Μα γράφαμε ξεκάθαρα ότι πα­ρόλα αυτά δεν είναι ευχαριστημένοι ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (Επί λέξη με κεφαλαία, την ουσία δη­λαδή!)

Απόσπασμα από την ανακοίνωση μας ''ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ'' που τόσο τους πείραξε όλους, γιατί άνοιξε τα μάτια σε πολλούς που είδαν τι απολαμβάνουν οι συνάδελφοι μας στην ΣΤΑΣΥ σε σύγκρισει με μας και τι παραμύθι τους πούλησαν  με την επίταξη!

Με την αποδοκιμασία της σύμβασης της ΣΤΑ.ΣΥ. στηρίζουν για άλλη μια φορά —έμμεσα— τους ανί­κανους (για να μην πούμε την αλήθεια και μας ξαναμηνύσουν) που δεν έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον τα ίδια και για μας, παρ’ όλο που εργαζόμαστε σκληρότερα. Ας τα 'χαμέ και ας μην υπογράφαμε και εμείς όπως οι συνάδελφοι μας στο ΣΕΛΜΑ!!!

Εμείς λέμε κόντρα σε αυτούς που τους χάλασαν τα θαυμαστικά επιδοκιμασίας, ότι στην επόμενη Σ.Σ.Ε., αφού πλέον είναι ένας ο φορέας και ένα το Ταμείο, το λιγότερο που θα διεκδικήσουμε είναι τα θεσμικά της ΣΤΑ.ΣΥ.


► Συνεχίζουν το ντελίριο συκοφαντίας κατονομάζοντάς μας ως πλασιέ, επειδή καταθέσαμε πρόταση για την πρόσθετη νοσοκομειακή μας κάλυψη!!


Αντίθετα, δεν είπαν ποτέ πλασιέ το προεδρείο, που έβαλε το λογότυπο του συνδικάτου μας ρεκλάμα σε διαφημιστικό της πολυεθνικής Vodafone ή που τα μέλη του έπαιρναν προσφορές τηλεφωνικώς από τα τις υπεραγορές για τις περυσινές δωροεπιταγές! Πρακτική που καταγγείλαμε παραιτούμενοι από την επι­τροπή αγορών!





Οι καταγγελίες για το σκάνδαλο με την πολυεθνική και η λόγω των σκανδάλων παραίτηση του Παναγιώτη από την επιτροπή αγορών !

Τότε δεν είδαν πλασιέ! Στην πρόσθετη νοσοκομειακή μας κάλυψη —μην αρρωσταίνουμε και πεθαίνου­με— εκεί είδαν!!!

► Τέλος, η υποκρισία χτυπάει κόκκινο, όταν στο διάγγελμα του επιλόγου,η ΕΑΣ καλεί όλους να οργανω­θούμε στον έλεγχο του σωματείου, όταν ...η ΕΑΣ τρία χρόνια μετέχει στον έλεγχο του σωματείου (!) μέσω της Ελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και στον έλεγχο του Συνταξιοδοτικού μας Ταμείου μέσω της Διοικούσας Επιτροπής του!

Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΕΑ ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΑΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ,ΜΕ ΜΑΝΙΚΑ,ΜΠΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΚΑΝΕ


Να πούμε ότι για να στηρίξει τα ανυπόστατα η ΕΑΣ στον ιστότοπο της, κάνει κανονικό μοντάζ από α­ναρτήσεις στο facebook (!!!) και από ανακοινώσεις, σε σημείο να ξεπερνά την μονταζιέρα της «Ανεξάρτη­της Παρέμβασης»!!!

Αντίθετα, εμείς όλα τα έγγραφα που επικαλούμαστε, μαζί με την παρούσα στοergosy.blogspot.gr, τα παρουσιάζουμε ολόκληρα, χωρίς μοντάζ!!!

Η ανάρτηση κομένη όπως αναρτήθηκε στη διεύθυνση,http://www.easitis.gr/images/stories/14__O.SY.pdf

Η ανάρτηση όπως δημοσιεύτηκε ολόκληρη 

στην εργασιακή ομάδαO.SY. BUS DRIVERS !!!

(θα έφταναν αυτές οι  τελευταίες δύο φώτο για να τα πούνε όλα!)


ΛΟΙΠΟΝ;ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;


Αρχειοθήκη ιστολογίου