ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ - ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015



Σε αυτή την τριετία προσπαθήσαμε σκληρά, κόντρα σε μηχανισμούς ετών. Αρκε­τές ενέργειες μας ήταν επιτυχής, άλλες εξελίσσονται ακόμα, κάποιες έμειναν στην προσπάθεια. Τρία χρόνια όλοι παρακολουθούσαν, τι κάνουμε! Ένα ολόκληρο σωματείο και 6-7 παρατάξεις δημοσιογραφούσαν με τα έργα μας, ασκώντας μας κριτική. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι...

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε με την επίμονη και πειθαρχημένη τακτική μας, να γυρίσουν πίσω οι διαχρονικές χορηγίες που απολαμβάναμε από το συνδικάτο μας, ατζέντες, Λ/Φ για τα μπάνια, δωροεπιταγές! Όπως και έγινε.

Να υπάρξει ορθή διαχείριση των εισφορών μας ώστε μην καταρρεύσειτο ταμείο όπως ομολόγησαν, να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά που όπως απέδειξε το πρόστιμο του ΣΔΟΕ, δεν υπάρχει! Να προλάβουμε να προεισπράξουμε ή να θωρακίσουμε το συνταξιοδοτικό μας ταμείο πριν το τινάξουν στον αέρα βαπτίζοντας το, αποθεματικό!

Να τηρείται το καταστατικό και να γίνονται όλες οι προβλεπόμεμες Γενικές Συνε­λεύσεις, (κάτι που αν συνέβαινε, οπωσδήποτε θα ήμασταν αλλιώς)! μ Να υπάρχει νομική κάλυψη σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Προσπαθήσαμε με —πολύ κόπο— να πετύχουμε την ένωση των "μικρών συν­δυασμών, φτάσαμε στο σημείο να εκδώσουμε κοινή ανακοινώση όπως με την Ανεξάρτητη Παρέμβαση ακόμα και να κάνουμε κοινές συγκεντρώσεις, όπως με ΕΑΣ και Σύνδεσμο οδηγών, (παρ' όλο που ξέραμε το ρόλο όλων). Η προσπάθεια αυτή διαλύθηκε με αφορμή τη ΔΑΣ, μετά την προδοσία της ιστορικής συνέλευσης στο ΣΕΦ (Γενάρης του Ί3). Επίσης, δεν στηρίχτηκε ποτέ από εσάς, αφού στις συγκεντρώσεις ήμασταν μόνοι μας! Και χωρίς εσένα δεν γίνετε τίποτα! Γρανάζι δεν γυρνά που λένε!...

Καταφέραμε να αλλάξουμε την πειθαρχική διαδικασία. Ξεκίνησε ήδη να εφαρ­μόζεται η προκαταρκτική εξέταση, χωρίς να μας θεωρούν εκ των προτέρων υπαί­τιους. Βάζουμε τέλος στο εξευτελιστικό, να τιμωρούνται άδικα οι οδηγοί με ένα mail. Για όλα αυτά, προσάγαμε τους υπεύθυνους στον Επιθεωρητή Εργασίας και στον Επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης.

Μηνύσαμε τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ. ως πρόεδρο του πει­θαρχικού, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

'Ηδη συντάσσουμε αγωγή μέσω δικηγόρου, για την κατάργηση των αξιολογήσεων μας ως παράτυπων και αυθαίρετων, κάτι που έχουμε επισημάνει και στον Επιθε­ωρητή δημόσιας διοίκησης, w Καταγγείλαμε σε Ο.ΣΥ., ΟΑΣΑ και υπουργείο την προοπτική να πωλούν οι οδηγοί εισιτήρια και να ελέγχουν αιτιολογώντας.

Πετύχαμε την έκδοση εξοφλητικών, στην Επιθεώρηση εργασίας, όταν πεισματικά μας απέκρυπταν κάθε φορά, τα οδυνηρά αποτελέσματα των μισθολογικών αλλα­γών ("εξαίρεση", ενιαίο).

Πετύχαμε με την ένταξη μας στην ΕΑΠ να προπληρωθούμε ως δάνειο την προκα­ταβολή μας, όταν σε άλλες υπηρεσίες έμειναν ολόκληρο μήνα απλήρωτοι! Επίσης —και κόντρα σε όλους— να γίνεται η καταβολή της μισθοδοσίας μας σε μία δόση, κάτι που εξασφάλισε έπειτα από αλλαγή μισθοδοσίας, μαζί με την ταυτόχρονη έκδοση των εξοφλητικών, για πρώτη φορά, πεντακάθαρο μισθολογικό τοπίο!

Προσφύγαμε στον επιθεωρητή εργασίας για τις αυθαίρετες προϋποθέσεις που έθετε η εταιρία στη χορήγηση των γονικών αδειών και πετύχαμε τη απόσυρση τους και την συμμόρφωση με την νομιμότητα. Η χορήγησή τους είναι ακόμα προ­βληματική, αλλά εμείς τις διαθέσεις μας τις δείξαμε. Στο χέρι σου είναι να μας δυναμώσεις, ώστε να επανέλθουμε δριμύτεροι.

Πετύχαμε διάλειμμα για όλες τις ειδικότητες της Ο.ΣΥ. (φύλακες κλπ.). Κάποιοι συνάδελφοι μάλιστα μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά αποζημίωση γι’αυτό, όπως οι σταθμάρχες. Η εντολή συμμόρφωσης προς την εταιρία έχει σταλεί ήδη από το υπουργείο, αφού το προεδρικό διάταγμα που επικαλεστήκαμε και κατα­θέσαμε, είναι αναγκαστικού δικαίου.

Υπερασπιζόμαστε όσο κανείς άλλος, τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας μας. Γι’αυτό προσφύγαμε κατά της εταιρίας, στο Υγειονομικό, στο σώμα Επιθεω­ρητών Εργασίας και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού κινδύνου, για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής σε τουαλέτες και καντίνες, όπως και για την έλλειψη αυτών των βασικών υποδομών σε πλήθος από αφετηρίες και τέρματα! Μετά την ολιγωρία των υπευθύνων στις αρχικές αναφορές των υγειονομικών υπηρεσιών, προκαλέσαμε επανέλεγχο.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Ο.ΣΥ. θα αναλάβει ο εισαγγελέας, καθ' ότι εκτός του ότι πρέπει να μάθουν να μας σέβονται, το θέμα άπτεται στη δημόσια υγεία!

Ματαιώσαμε στην επιθεώρηση εργασίας, αφού ήμασταν οι μόνοι που κάναμε επίσημη καταγγελία, τις πλασματικές αμοιβές των συνδικαλιστών, όταν η εταιρία προσπάθησε να τους εξαιρέσει από το ενιαίο μισθολόγιο, βάζοντάς τους πλα­σματικά σε ειδικότητα τεχνίτη με 100 ώρες νυχτερινά!

Σας ανακοινώσαμε ξεκάθαρα, την συμπαιγνία συμφωνία της διοίκησης του συν­δικάτου με τη διοίκηση της εταιρίας για τα πλασματικά, με αποτέλεσμα να μας μήνυσαν ως συκοφάντες, το δικαστήριο όμως μας αθώωσε πανηγυρικά!

Πρώτοι μεριμνήσαμε και επιτύχαμε, προσφεύγοντας στον Επιθεωρητή Εργασίας, την πληρωμή του επιδόματος παραλαβής παράδοσης, ως υπερωρία, αφού είχα­με εντοπίσει ρητή πρόβλεψη στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

Έχουμε προσφύγει στο υπουργείο ώστε να μην γίνει πραγματικότητα ο νέος μνημονιακός κανονισμός προσωπικού που επιβάλει συνθήκες γαλέρας, εντοπίζοντας και γι αυτόν νόμο ο οποίος μας δίνει το δικαίωμα ακύρωσης του!

Σας ανακοινώσαμε εγκαίρως την ύπαρξη δικηγόρου ο οποίος χωρίς καμία προ­καταβολή αναλάμβανε αγωγές για παράνομες περικοπές από την μισθοδοσία μας. Με αυτόν τον τρόπο επωφελήθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι που δεν πίστεψαν τα ψέματα περί πιλοτικής ενώ διεκδικούν και χρήματα που όλοι οι άλλοι έχουν χάσει λόγω της διετούς παραγραφής! w Σας ανακοινώναμε εγκαίρως με επίσημα στοιχειά κάθε αλλαγή που γινόταν στη μισθοδοσία, γιατί η εταιρία προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή δεν εξέδιδε εξοφλητικά.

Ενεργήσαμε ώστε να λαβαίνουμε συσκευή τηλεφώνου κάθε χρόνο όπως το ανα­γράφει η σύμβαση, πράγμα που έγινε ήδη, ενώ ζητάμε να ανοίξει και σε μας η επικοινωνία όπως συμβαίνει και με τους συναδέλφους στα τρόλεϋ.

Καταθέσαμε προτάσεις για την πρόσθετη νοσοκομειακή μας κάλυψη, η οποία ενώ υπάρχει ως θεσμικό βάση συμβάσεων από το 2008, εντούτοις δεν υλοποιή­θηκε ποτέ! Σε άλλα σωματεία του χώρου, το έχουν 4-5 χρόνια.

Καταθέσαμε προτάσεις συνεταγμένες από εργατολόγο για ένα δικαιότερο πει­θαρχικό (!) η σύνταξη αυτών των προτάσεων έγινε με δικά μας έξοδα.

Καταθέσαμε προτάσεις για την υγιεινή την ασφάλεια μας, την καθημερινότητα, τις σχέσεις με το επιβατικό κοινό και γενικά τη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου που χάρη στο φιλότιμο μας και μόνο συντελείται!

Επίσης, κοινοποιήσαμε σε συνδικάτο Ο.ΣΥ. και ΟΑΣΑ εκατοντάδες έγγραφα, που αφορούν τόσο τη λειτουργία του θεσμικού μας οργάνου, όσο προτάσεις και λύσεις για την καθημερινότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργίας του συγκοινωνιακού έργου! Επίσης καταγγελίες για παραβιάσεις των εργασια­κών μας δικαιωμάτων.

Οπότε χρειάστηκε, αποστείλαμε επιστολές και στους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, ακόμα και στον υπουργό.

Αυτά αναφέρουμε ως σπουδαιότερα. Σας ενημερώναμε κόντρα σε όλους, για όλα, τακτικότατα, για κάθε θέμα που ανέκυπτε, αφού στο διάστημα τις τριετίας φτάσαμε σχεδόν τις 150 ανακοινώνεις, αριθμός ρεκόρ, ο οποίος καθιστά όσους τις διάβασαν, τους πιο ενημερωμένους εργαζόμενους, πανελλαδικά! Επίσης, φροντίσαμε να σας καταδείξουμε και να ξεσκεπάσουμε τον ρόλο όλων, με απο­δείξεις, ώστε κανείς πλέον να μην μπορεί να πει, δεν είδα, δεν ξέρω!

Στον ιστότοπο μας ergosyblogspot.gr υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα εκατοντά­δες έγραφα και ανακοινώσεις μας! Η εμπιστοσύνη που του δείξατε στην ενημέρω­ση σας είναι αναμφισβήτητη, αφού στα σχεδόν δυο χρόνια ύπαρξης του έχει δεχτεί σχεδόν 115.000 επισκέψεις και αυτός αριθμός ρεκόρ για παραταξιακή ιστοσελίδα! 

Τρία χρόνια δεν τεμπελιάσαμε, δεν φοβηθήκαμε, αλλά εργαστήκαμε όσο κανείς άλλος συνδυασμός και παρουσιάζουμε έργο που δεν έκανε ολόκληρο το Συνδικά­το, με όλους τους μηχανισμούς του.

Η έντιμη και σκληρή προσπάθεια μας, κόστισε κόπο, αγωνία, χρήμα και χρόνο από τις οικογένειες μας.

 Εμείς τις διαθέσεις μας τις δείξαμε και με το παραπά­νω,τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου